#100tjejerkodar dag 3!

Posted on September 08, 2016

Vad gör vi egentligen förutom att koda?

Det är tredje dagen i Barcelona - tiden går så himla fort när man har roligt! Vi har inte bara hunnit med att lära oss nya språk och funktioner, det har också hållits yogasession på stranden, workshops med spännande teman och tapas-middagar med klasskamrater :). Dock så är nog ändå veckans höjdpunkt (tycker jag!) på schemat ikväll - en segeltur för att hänga med gänget, bada i det härliga vattnet och se solnedgången!

Det blir lätt att man mest pratar om programmering när man berättar om Tjejer Kodar. Det är inte så konstigt, men en minst lika stor del av lägret är alla härliga och spännande människor som man får träffa. Alla kommer från olika branscher, har olika erfarenheter och är intresserade av att lära känna varann. Här finns det alltid någon som kan känna igen dina utmaningar på jobbet, vill diskutera kod eller låter en hänga med på lunchen - det där med att veta vem man är kan man ju göra under tiden man äter.

Många av oss delar hotellrum eller lägenhet med andra tjejer. Det är inte självklart att man känner någon sen innan - men eftersom vi ändå har så intensiv tid med varann är det också skönt att ha någon att säga hej till när man kommer hem, kanske haka på någon för middag eller gå till stranden.

Därför känns det självklart för mig att åka med Tjejer Kodar. Vi vill samma sak - bli bättre programmerare och ha riktigt kul samtidigt!

Elisabet Johansson

Elisabet är en kreativ tös som gärna snackar sci-fi filmer, läser serieböcker och odlar grönsaker. När hon inte jobbar som digital AD/interaktionsdesigner försöker hon hitta nya sätt att kombinera sina intressen med teknik.

Github: elisabettie

Twitter: @elisabettie