Andra dagen i barca

Posted on September 07, 2016

Dag två i barcelona! Om lyckan att nätverka och frustrationen att inte fatta grejer direkt.

Hej!

Nu är TREDJE tjejer kodar kursen igång och två dagar är avklarade. Känns galet kul och väldigt annorlunda att vara så många, hundra kursdeltagare är ju fett mycket. Vi är dock uppdelade i fem olika kurser, så alla sitter inte i samma klassrum.

Jag går kursen "Become a hackathon pro", vi har hittills pluggat python och HTTP requests och idag blev vi introducerade för hur vi kommunicerar med API:er. Här är jag och en av mina roomies på väg till skolan:


Vad har jag lärt mig idag?

Det sjukaste och mest intressanta var utan tvekan när jag med hjälp av en access key plötsligt kunde lägga till filer i en kurskamrats github. WHAT!? Jag trodde att sånt var jättesvårt, men det fixade jag redan på förmiddagen.


Dagens värsta

Det svåraste att hantera idag var utan tvekan att det var så svårt att få ihop det vi gick igenom igår till användbar kod. På eftermiddagen skulle vi mobprogrammera, alltså att alla kodar på samma dator, med en som håller i tangenterna i taget och alla andra ger feedback och kommer med förslag. Borde varit jättelätt tycker jag eftersom vi gick igenom så mycket under gårdagen men det blev väldigt frustrerande när jag insåg att uppgiften vi fått var en riktigt tuff utmaning.


Dagens bästa

Att vi faktiskt löste en hel del problem och uppgifter som vi fick. Jag är särskilt glad att det nu börjar bli tydligare vad vi kan använda alla delar av python till och att jag har kommunicerat med servrar genom API calls. En känner sig ju faktiskt rätt cool när en börjar förstå vad saker och ting innebär, och att jag har kunnat dra ut data från API:er. SÅ FETT!


Nätverka

Såklart känns det fantastiskt att det är så många andra grymma personer här. Det känns så lyxigt att få möjligheten att träffa och lära känna dessa likasinnade brudar. Jag vill också passa på att slänga ut ett stort tack till mitt jobb, Esatto, som gör det möjligt för mig att delta i den här kursen. Vikten av att ha ett starkt nätverk insåg jag mig när jag frilansade, men det är ju faktiskt minst lika viktigt annars också. Hur ska en annars kunna inspireras och utvecklas i sina olika roller? Visst, en bra och varierad arbetsplats kommer en långt på men det är så värdefullt att sträcka sig längre än så. Och roligt :D

Hannah Willen

Hannah är art director och konstnär, och har gillat att surfa sedan hon lärde sig att koppla upp modemet via telefonjacket som 7-åring. Kodar-intresset ligger främst på front-end men hon gillar att följa vad som händer i tech- och media-branschen.