Dag 5 – lite sammanfattning, avslutning och fest

Posted on September 10, 2016

Under kursens sista dag färdigställde alla sina webbplatser, quizz, spel och produkter. "Vi lyckades!", var den gemensamma känslan när vi redovisade våra resultat för varandra.

I min kurs kämpade alla med att få ut olika API:er, leta efter specifik data i dem - och visualisera den. För min del såg det ut så här:


I ”The Battle of the Divas” jämför jag antal tweets med sökorden 'kardashian', 'beyonce', 'rihanna', 'lady gaga', 'zara larsson', 'britney spears’. Datan hämtas från ett år tillbaka, och uppdateras i realtid. (Tydligen har Lady Gaga nyss släppt en skiva.)

Utmaningen för mig i den här veckan har varit att förstå på vilka sätt en kan jobba med API:er, förstå dess dokumentation och anropa dem. Vilka metoder som gör vad - och varför. Det var fantastiskt att i äntligen kunna visualisera datan, att faktiskt se hur resultatet kan se ut för en användare. Jag har varit med och tävlat på ett hackaton förut, och nu blev jag ännnu mer sugen på att delta på fler.

Veckan avslutades med svettig, förlösande dans till en en lång radda guilty pleasure-låtar på Moritz Brewery.


Tre röster om #100tjejerkodar

"Jag blev 80 procent bättre på mitt jobb bara under de första 30 minuterna".

Donna Hanafi
Product Manager på Tictail
Gick Javascript och React


”Jag kände mig minst techig i hela gruppen. Men det som är så fantastiskt är att man har fått hjälp från alla. Mitt quizz är faktiskt live nu, det trodde jag inte när jag satt och kodade att klockan halv ett torsdag natt."

Tina Elvian
Strävar efter att bli entreprenör
Gick The Basics of development


”Det har känts tryggt, man har kunnat fråga vad som helst. Det känns verkligen som jag har lärt mig massor".

Hanna Nyström
Kommunikatör på Håll Sverige Rent
Gick The Essentials of programming


Linda Eriksson

När 80-talsversionen av Linda spelade Pacman slog hon på datorn när den inte lydde henne. Sedan upptäckte hon att det var smidigare att ge den order istället. Linda är digitalrådgivare och ansvarar för den globala digitalbyrån FFW:s Sverigekontor.

Twitter: @litenmendryg
Linkedin: Linda Eriksson
Github: lindaheriksson