Bland tapas och kod - dag FYRA på #100tjejerkodar

Posted on September 08, 2016

Kursdeltagaren Petronella sammanfattar dagen!

Vad har du lärt dig idag?

Jag går spåret The basics of web development där målet är vi alla ska bygga och lansera varsitt eget quiz. Efter att ha knackat igenom grunderna i HTML, CSS och Python tidigare i veckan låg dagens fokus på att komma igång med Django, som är ett ramverk med inbyggt stöd för de flesta funktioner man kan behöva när man ska bygga en databas-driven webbapplikation.

Mina utvecklarkollegor på Fröjd jobbar mycket med Django, och även om jag varit införstådd med fördelarna och möjligheterna på ett konceptuellt plan så är det först nu jag på riktigt fattat vad Django faktiskt ÄR och GÖR. Även om jag förstås bara hunnit nosa på en liten del än så länge :)


Vad var dagens utmaning?

Jo, så här: Det är ju helt fantastiskt underbart att få 1) hänga i Barcelona, 2) lära sig en massa nya grejer, 3) träffa och nätverka med hundra coola tjejer – men det är svårt att hinna med allt man vill göra. Vi är ju här för att koda, och det funkar bäst att göra inomhus med ipluggade hörlurar. Samtidigt skiner solen utanför och jag önskar att jag kunde hinna umgås, äta tapas med och lära känna precis alla. Ett lyxproblem, helt klart.


Vad var dagens höjdpunkt?

Det kändes häftigt att efter en stunds labbande inse att man började fatta hur saker hängde ihop och kunde börja experimentera med egna idéer utanför den välskrivna tutorial som vi alla följer för att komma igång. Kul!

En annan grym grej med att hänga i Barca är förstås matutbudet. Vi har utan att anstränga oss hittat små guldkorn och smultronställen till restauranger varje dag, och det är inga problem varken för mig som laktosintolerant eller för roomie-Therese som är vego att få äta gott och genomtänkt. Jag skulle kunna tänka mig att stanna...

Petronella Turesson

Tjejer Kodar

We believe learning should be fun and inspiring. Our courses force you to leave your everyday life and gain new experiences along the way.