Välkommen till Tjejer kodar-bloggen!

Posted on January 23, 2016

Det är kul att lära sig att programmera!

Vi på Tjejer kodar älskar att lära oss att programmera. Så kul att vi gör det på vår egen fritid, ja till och med på vår egen semester. Vi tycker också att det SKA vara kul att lära sig att programmera. Därför gör vi det på vårt egna sätt. Vi ordnar programmeringsläger för kvinnor på inspirerande platser. Vi tror på att lämna vardagen för att kunna fokusera 100 procent på att lära oss att koda. Att vi dessutom har kul samtidigt är ett stort plus!

Under sommaren 2015 åkte 20 tjejer till Spanien för att lära sig att programmera. Under en vecka producerades totalt 20 quizsajter, samtidigt som vi hade otroligt roligt tillsammans. Så roligt att flera av oss från lägret vill dela med oss av våra nyvunna kunskaper. Därför har vi nu också startat en Tjejer kodar-blogg!

Här kommer du att få följa ett gäng deltagare från vårt allra första programmeringsläger som kommer att dela med sig av sina bästa tips till dig som också vill lära dig att programmera. I bloggen kommer du att kunna läsa om alltifrån kodtutorials till tips på bästa tech meetups att gå på. En sak förenar oss alla som skriver för Tjejer kodar: vi tycker det ska vara kul att lära sig att programmera!

Är du intresserad av att samarbeta med oss på Tjejer kodar-bloggen, eller vill du kanske dela med dig av dina programmeringskunskaper i form av ett gästblogginlägg? Kontakta mig gärna på maria@tjejerkodar.se.

Maria Selting

Maria är den före detta Handelsstudenten som på grund av bristande utvecklingsresurser (à la klassiskt tech Stockholm-problem) fick lära sig enklare programmering för att slippa flaskhalsar i sitt arbete. Sedan dess har hon fortsatt att intressera sig för teknik i alla dess former, både ur ett konceptuellt businessperspektiv ner till minsta trackingkod. Om dagarna arbetar Maria med growth på iZettle och på fritiden är hon med och driver Tjejer kodar som PR-ansvarig. Är du intresserad av att gästblogga? Hör av dig till Maria på maria@tjejerkodar.se.

Twitter: mariaselting