ENGELTOFTA 27-28 OKTOBER

Bygg en responsiv hemsida - på en helg

- Powered by Future Position X

Väntelista

Detaljer

Om kursen

En helgkurs i HTML och CSS för dig som är nybörjare inom programmering. Inga krav på tidigare kunskaper.

Var

Engeltofta, Gävle. Kursen startar kl 9.00 den 27:e oktober och slutar kl 16.30 den 28:e oktober.

Pris

0 kr, då kursen finansieras av Future Position X som en del av arbetet för att främja en mer jämställd tekniksektor i Gävleborg. Du som deltagare står dock själv för transport till och från Engeltofta, samt boende på Engeltofta om du reser in från annan ort.

Kurstimmar

13h.

Lärare

Annika Ekström. Utvecklare på Seenthis.

Vad ingår

I kursen ingår två utbildningsdagar med lärare och kodcoach, kursmaterial, lunch samt förmiddags- och eftermiddagsfika för båda dagarna.

Kursbeskrivning

Kursen är till för dig som aldrig testat på programmering, alternativt testat på en ytterst grundläggande nivå. Du är alltså nybörjare och intresserad av att lära dig mer om webbutveckling.

Vi lär dig hur man påbörjar ett programmeringsprojekt, din helt egna hemsida, och tar det hela vägen till en publicerad hemsida på internet. Du kommer få en hemuppgift innan kursen där vi guidar dig till hur du tar fram en lämplig design till din hemsida. Väl på plats går vi igenom hur du bäst lägger upp strukturen på din hemsida i HTML och sedan stylar den i CSS. Vi kommer sedan jobba vidare med layout och även lära ut responsivitet - det vill säga hur du får din hemsida anpassad efter både dator och mobil. Slutligen kommer vi också ha en kort diskussion kring vad det finns för möjligheter att ta dina programmeringskunskaper vidare till nästa steg.

Kursen finansieras av Future Position X som en del av arbetet för att främja en mer jämställd tekniksektor i Gävleborg. Kursen kommer därför att inkludera en 1 h workshop där frågor relaterade till området kommer att diskuteras, där din röst är viktig i utformandet av framtida satsningar inom utbildning och arbetsliv.

Väntelista

Du kommer lära dig

Powered by

Future Position X är en industriutvecklande klusterorganisation som grundades 2006 i syfte att skapa tillväxt i regionen kring området geografisk information. Idag driver vi tillsammans med akademi, offentlig sektor, näringsliv och civilsamhället tillväxt genom att skapa hälsa och välbefinnande för människan i den smarta, hållbara, livskraftiga staden och samhället. Läs mer på FPX och Gävle Innovation.

⚡Få nyheter först⚡

Vi släpper kontinuerligt event och kurser där man kan få testa och lära sig programmera. Skriv upp dig för att få informationen först.

Skriv upp dig