Photo of Nejat and Linda

🚀 Intervju med Nejat & Linda frĂ„n Tele2 🚀

Nejat och vĂ„r tidigare Technigo-student Linda gĂ„r IT-talangprogrammet pĂ„ Tele2, och vi har fĂ„tt intervjua dem ✌

👋 Hej Nejat & Linda, berĂ€tta om IT-talangprogrammet!
Nejat: Talangprogrammet Ă€r en program dĂ€r man som ny programmera fĂ„r möjlighet att utvecklas och komma i kapp med Tele2’s teknikstack, sĂ€rskilt i den teknikstack som teamet arbetar med. I början av programmet fĂ„r man en mentor frĂ„n teamet som hjĂ€lper och visar vĂ€gen under de hĂ€r 10 mĂ„naderna. Som talang fĂ„r man ocksĂ„ kurser i olika programmeringssprĂ„k. Kurserna ges lite tĂ€tare i början av programmet sĂ„ man kan komma igĂ„ng. Man gör 3 eller 4 miniprojekt med andra talangprogramdeltagare för att lĂ€ra sig mer. Det finns ocksĂ„ möjligheter att ta kurser i agila metoder, time managment o.s.v. för att utvecklas vidare.

Linda: Talangprogrammet Àr ett tio mÄnaders traineeprogram dÀr vi fÄr möjligheten att komma in i vÄr roll som utvecklare. Vi sitter i varsitt team dÀr vi med vÄr mentor blir introducerade till de programmeringssprÄk och frameworks teamet jobbar i. Vissa parprogrammerar och andra mobprogrammerar, och snabbt Àr vi igÄng och fÄr jobba med riktiga tickets. UngefÀr en dag i veckan Àr dedikerat till Talangprogrammet, och den tiden har vi interna workshops i olika programmeringssprÄk eller har mini-projekt.

👋 Vad Ă€r era bĂ€sta tips om man vill gĂ„ Tele2s talangprogram och har precis börjat lĂ€ra sig att koda?

Nejat: Att vara en talang i Tele2’s Talangprogram innebĂ€r att du har en sĂ€ker plats/tid att utvecklas. Teamet tillsammans med chefer, mentorer och HR skapar en bra atmosfĂ€r för dig sĂ„ att du kĂ€nner dig trygg som ny och sĂ€rskilt som ny i IT-branschen. Ingen pressar dig att börja utveckla frĂ„n dag 1 och producera kod. Det som Ă€r viktigt i programmet Ă€r att du ser till att du lĂ€r dig, frĂ„gar, Ă€r nyfiken och fortsĂ€tter utvecklas. Jag antar att mĂ„nga som lĂ€ser det hĂ€r redan Ă€r nyfikna pĂ„ programmering och IT. Mitt tips Ă€r att fortsĂ€tta vara nyfiken, fortsĂ€tta koda, fokusera pĂ„ att utvecklas och hitta din passion i programmering!

Linda: Mina bÀsta tips Àr att fortsÀtta vara nyfiken och att inte ge upp. GÄ pÄ kvÀllsevent, engagera dig i forum och ta del av kunskapen som finns att hÀmta online. PÄ t.ex. udemy.com finns oÀndligt mÄnga code-along-kurser att köpa, pÄ codecademy.com finns massor av gratiskurser att gÄ och pÄ webben delar mÄnga med sig av material, t.ex. Egghead och Code with Mosh.