Tips på hur du landar ett jobb inom tech med rekryteraren Tora

– i samarbete med Svenska Spel – 

 

Hej! Jag heter Tora Matsson och jag jobbar som Talent Acquisition Partner på Svenska Spel. Det vill säga att jag jobbar med allt som har med rekrytering att göra. Som rekryterare får vi en del frågor och här har jag samlat några av mina bästa tips som jag hoppas ska hjälpa till på vägen mot ett tech-jobb!

 

Hur reder man ut titel-djungeln?

Det finns många olika titlar inom tech och det är inte helt ovanligt att man känner att det är en djungel. Men stirra dig inte blind på titeln utan läs jobbannonsen noga. Vi som rekryterare lägger mycket tid på själva annonsen där det ska framgå vad det är för uppgifter och vad som förväntas av kandidaterna. Där specificerar vi även om det är en junior/senior roll och vilka kodspråk som är viktiga. Söker man t.ex. ett jobb som apputvecklare kan det förutom, App Developer, även kallas iOS/Android Developer, React Native Developer eller Kotlin Developer. Så läs igenom ordentligt innan du utesluter ett jobb.

 

Våga ta kontakt!

Våga ta kontakt med oss! Både oss rekryterare och rekryterande chef, som oftast står med i annonserna. Vi vill hjälpa er och vi vill att ni ska förstå. Så är det något som är otydligt så är det bara att fråga på! Det är aldrig en dålig idé att fråga om man undrar något.

 

Jobbar ni med kodtester och hur funkar det?

På Svenska Spel får man som kandidat göra lite olika tester, som t.ex. personlighetstest och logiska tester. Just kodtester använder vi också en hel del, oftast för lite mer juniora roller. Det man ska tänka på är att även här läsa instruktionen noga så man är helt säker på vad man ska göra. Den här typen av övningar som du är inne och gör just nu är ett superbra sätt att bli van vid att skriva kod utifrån instruktioner. Som rekryterare tar vi hjälp av en systemutvecklare när vi tittar på resultatet och det vi tittar på är framförallt hur man har tagit sig an uppgiften och hur man skriver sin kod.

 

Men hur ska jag tänka när jag väl söker ett jobb?

Techbranschen skiljer sig egentligen inte så mycket från andra branscher, men det är alltid bra – särskilt som junior – att kunna visa upp eller berätta mer ingående om projekt man har gjort. Så se till att länka till eventuella portfolios, GiHub eller liknande när du söker. Samma princip gäller även de lite mer mjuka värden som kanske eftersöks i annonsen. Står det t.ex. att det är viktigt med samarbete så är det bra om du har tänkt ut en situation där du haft ett lyckat samarbete som du kan berätta om. Fundera på din insats och vad du bidrog med för att samarbetet blev just lyckat. Då kommer du väl förberedd och har konkreta exempel att lyfta och prata om under intervjun.

 

Lycka till nu, och glöm inte att kolla in våra lediga jobb på Svenska Spel

Har du fler frågor kring rekrytering som du vill ha besvarade? Connecta med mig på LinkedIn och skriv din fråga där 🤗