fbpx

Konstnadsfri helgkurs

- POWERED BY SVENSKA SPEL

Bygg din första hemsida - på Gotland!

Information om helgen

OM KURSEN

En helgkurs i HTML och CSS för dig som är nybörjare inom programmering. Inga krav på tidigare kunskaper.

VAR?

Gotland, Visby. Norra Hansegatan 17

Kursen startar kl 13.00 den 20:e september och slutar kl 14.00 den 22:e september.

Ansökan

Eftersom att kursen är kostnadsfri kommer du som vill delta att behöva ansöka om en plats. Vi kommer att hantera ansökningar löpande fram till den 12 juni.

5 juni är den sista ansökningsdagen.

LÄRARE

Annika Ekström. Utvecklare på Seenthis.

PRIS

0 kr! Kursen finansieras av Svenska Spel som en del av arbetet för att främja en mer jämställd tekniksektor på Gotland.

UTRUSTNING

Du behöver en dator med adminrättigheter så att du kan installera de program vi använder i kursen. Så som: GithubSlack och Atom

Kostnadsfri programmeringskurs!

Kursen är till för dig som aldrig testat på programmering, alternativt testat på en ytterst grundläggande nivå. Du är alltså nybörjare och intresserad av att lära dig mer om webbutveckling.

Vi lär dig hur man påbörjar ett programmeringsprojekt, din helt egna hemsida, och tar det hela vägen till en publicerad hemsida på internet. Väl på plats går vi igenom hur du bäst lägger upp strukturen på din hemsida i HTML och sedan stylar den i CSS. Vi kommer sedan jobba vidare med layout och även lära ut responsivitet - det vill säga hur du får din hemsida anpassad efter både dator och mobil. Slutligen kommer vi också ha en kort diskussion kring vad det finns för möjligheter att ta dina programmeringskunskaper vidare till nästa steg.

Övriga aktiviteter: Vi tycker det är ytterst viktigt att avsluta sin kursdag på ett bra sätt därför kommer vi såklart att hitta på mycket roligheter tillsammans! Aktivitet och middag kommer att anordnas på både fredagen och lördagen.

Sista ansökningsdag är 5 juni!

Du kommer lära dig

  • Grunderna i webbutveckling, HTML5 och CSS3.

  • Hur du enkelt publicerar din sida på nätet.

  • Anpassa hemsidor för olika skärmstorlekar. Hemsidan kommer vara responsiv.

  • Versionshanteringsverktyget Github och Github Pages.

  • Använda kodeditorn Atom. Ett verktyg för att skriva kod.

Bra att veta

Kursen finansieras av Svenska Spel och är därför gratis för dig som får en plats. Däremot kommer du själv att stå för kostnaden av ditt boende, eventuella middagsbesök med Tjejer Kodar teamet samt färjan/flyget till och från Gotland om du reser in från annan ort.

Powered by

☀️ Gotland 2019 ☀️

För första gången släpper vi vårt Gotlandsläger helt kostnadsfritt. Kursen är en nybörjarkurs och är ett samarbete med Svenska Spel, du hänger väl med!